Gammaldags kaffekaka

En riktig gammaldags dansk kaffekaka, med mockasmak i både kaka och glasyr. Kan det bli godare?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g mjukt smör
  • 175 g ljust muscovadosocker
  • 175 g vetemjöl
  • 2½ tsk bapulver
  • 3 ägg
  • 3 tsk pulverkaffe
  • 2 tsk kokande vatten
  • Glasyr:
  • 75 g mjukt smör
  • 150 g florsocker
  • 3 tsk pulverkaffe
  • 2 tsk kokande vatten
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä 2 runda formar, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnarna.
  2. Rör samman alla kakingredienserna till en slät smet. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
  3. Fördela smeten i de förberedda formarna. Släta till ytorna. Grädda kakorna i ca 20 min eller tills de är fint höjda och bruna.
  4. Gör glasyren: Rör ihop smör, hälften av florsockret och kaffet mjukt i en skål. Rör försiktigt i resten av florsockret, så att du får en ljus och krämig glasyr. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
  5. Lägg den ena kakbottnen på ett serveringsfat och bred ut hälften av glasyren på den. Lägg den andra kakbottnen ovanpå glasyren. Fördela resten av glasyren ovanpå kakan (se bild).
  6. Smält den mörka chokladen och ringla ett fint mönster ovanpå mockakrämen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…