Gammaldags mazarinkaka

Kakan är hållbar i minst 14 dagar och blir bara saftigare för varje dag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 sötmandlar
  • 6 bittermandlar
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 125 g smält, avsvalnat smör

Gör så här

  1. Mal mandeln.Vispa ägg och socker.
  2. Rör ned mandeln i smeten,tillsammans med mjölken.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockret och tillsätt det
  4. lite i taget under omrörning.
  5. Blanda sist i det smälta, avsvalnade smöret.
  6. Häll smeten i en smord, bröad form och grädda
  7. kakan i 200 graders ungsvärme ca 35-40 minuter

Kommentarer

ALLT var slut i fysen idag, så jag bakade din gammaldags mazarinkaka. Jättegod! Det tyckte även min gubbe. Han smög sig ut i köket och tog sig ytterligare en bit.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…