Geishakakor

Små söta och goda kakor, påminner lite om hallongrottor men med en underbar geisha i mitten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl marsansås (för kokning)
  • 1,5 msk bakpulver
  • 25-30 st geisha

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och socker.
  2. Blanda vetemjöl, marsanpulver och bakpulver i en egen skål, tillsätt detta till smeten.
  3. Fortsätt vispa tills smeen bildar små "kulor" och blir lätt att rulla.
  4. Rulla till bollar och placera i formar, förslagsvis småbrödsformar.
  5. Tryck till en fördjupning i varje boll.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 175 grader, ca 20 minuter,
  7. Hacka geishan och låt denna smälta i vattenbad.
  8. När kakorna gräddats klart skedar du upp lite geishachoklad i varje fördjupning.
  9. Låt stelna i kylskåpet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept