Gelehallon

Till detta behöver man extra redskap: digitaltermometer (alt. sockertermometer) och silikonformar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 450 g socker
  • 150 g glykos
  • 180 g vatten
  • 200 g hallonpure (passerad)
  • 7 g citronsyra
  • 20 g gelatin

Gör så här

  1. Koka socker, glukos och vatten till 140C. Använd en termometer.
  2. Tillsätt passerad hallonpure och koka upp till 120C.
  3. Tillsätt citronsyra och blötlagda gelatinblad.
  4. Fördela i silikonformar och pudra med strösocker.
  5. Låt stå i rumstempratur i ett par timmar.
  6. Ploppa ur formar och vänd i strösocker.

Kommentarer

Tack för tipset, det tänkte jag inte på...
Jag tror inte att strösockret kommer fästa om du direkt vänder hallonen i det. Prova att i en sil och under omskakning ånga dem ett par sekunder över kokande vatten. Detta ger klistrig yta och sockret fastnar mycket lättare.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…