GI-bröd, bröd med lågt GI

Recept på bröd med lågt GI. Brödrecept med lågt glykemiskt index. Gott, nyttigt och enkelt bröd med dinkelmjöl och filmjölk. Blötlägg dinkelkorn kvällen innan sedan går brödet snabbt att baka med bikarbonat. Receptet påminner om scones.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 1/2 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl hela dinkelkorn
  • 1/2 dl linfrö
  • 1 1/2 dl sojamjöl
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk bikarbonat
  • 1 liter filmjölk
  • Oivolja till formen
  • Smaksättning:
  • 1 dl hackade torkade aprikoser eller
  • 1 dl hackad färsk spenat eller
  • 1 dl hackade nötter

Gör så här

  1. Blötlägg dinkelkornen över natten.
  2. Värm ugnen till 175°. Smörj formarna med olja. Stöt linfrön i mortel. Häll av dinkelkornen och blanda samman dinkelmjöl, linfrö, sojamjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en stor bunke. Rör ner filmjölken, lite i taget, till en jämn smet/deg.
  3. Häll bröddegen i bakformarna. Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen i 50-60 minuter. Täck brödet med bakplåtspapper efter halva gräddningstiden, annars bränns det.
  4. Låt GI-brödet svalna under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@fannniie

Fannies hälsobröd

Otroligt saftigt med en knaprig skorpa man bara vill ha mer och mer av! Plus att det är riktigt nyttigt och otroligt enkelt!