GI-bullar med ruccolasmör

Jättegoda och saftiga! Ruccolasmöret räcker gott som pålägg, annars funkar vanligt smör och ost också bra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 20 torkade aprikoser
  • 50 g valnötter
  • 50 g jäst
  • ½ dl havregryn
  • 6 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 250 g kesella
  • 2 dl rågkross
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl fullkornsdinkel
  • Ruccolasmör:
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 näve ruccolasallad
  • ½ citron
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Klipp aprikoserna i bitar och grovhacka valnötterna. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Koka havregrynen med 1 dl vatten i ca 2 min till en gröt. Tillsätt resten av vattnet och häll "gröten" över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och bearbeta degen så att allt blandar sig väl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  4. Häll ut degen på plåt med bakpapper och dela den i ca 20 bitar med hjälp av en mjölad kniv.
  5. Sära lite på bitarna.
  6. Grädda i 225 grader varm ugn i 12-15 min.
  7. Ruccolasmöret: Mixa smör och ruccola med rivet skal och saft från den halva citronen. Smaka av med flingsalt och servera till bullarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…