Gi-chokladkaka i långpanna med plommonklyftor

En jättegod Gi kaka som kan varieras lite med andra tillbehör än plommon om man vill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad
  • 6 ägg
  • 2 msk kallt kaffe
  • 4 msk fruktsocker
  • 1 dl torkade aprikoser
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 plommon

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i omgångar i micron. Skilj äggulorna från äggvitorna. Blanda den smälta chokladen med äggulorna och kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt fruktsockret lite i taget till äggvitorna. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten. Skär aprikoserna i småbitar och blanda i smeten.
  2. Grädda i en bakplåtsklädd långpanna ca 15 min 200 grader.
  3. Låt stå kallt i kylen minst 1 timme.
  4. Skär upp i fyrkanter och dekorera varje bit med grädde och en plommonklyfta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…