GI-Chokladtårta

Något nyttigare och mer hälsosamt för själen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 kaka (100 g) mörk choklad, minst 70 %
  • 75 g smör
  • 100 g mald mandel
  • 1,5 dl sötningsmedel som tål värme, t ex Hermesetas

Gör så här

  1. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme. Vispa äggulorna luftiga.
  2. Blanda gulorna med sötningsmedel, den malda
  3. mandeln och smör-chokladblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten.
  4. Häll smeten i en smord kakform. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Servera med vispad grädde och ev hallon.
  5. Tips 1: grädda kakan kortare tid, ca 15 min, så får du en nyttig kladdkaka!
  6. Tips 2: Smält 20 g mörk choklad, bred den på den nygräddade kakan, strö på kokos.

Kommentarer

Supergod till födelsedagstårta. Smälte mörk mintchoklad och kokos på. Blev mycket omtyckt. En femma i betyg.

Liknande recept