Gingers chokladrutor

Filosofen Konfucius prisade redan på 500-talet f Kr ingefärans goda smak och hälsobringande effekter. Här är både smet och glasyr smaksatta med ingefära.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 msk mald ingefära
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Garnering:
  • 200 g färskost, Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk mjölk
  • 1 tsk mald ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao, ingefära och bakpulver noga.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30x40 cm.
  4. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna helt innan du brer på glasyren.
  5. Gör garnering. Rör färskosten smidig med florsocker och mjölk. Smaksätt med ingefära. Bred glasyren på kakan. Skär kakan i 30 rutor när glasyren stelnat något.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…