Glace au four med mandelbotten

Denna dessert görs oftast med sockerkaksbotten. Här är den med en läcker mandelbotten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl sötmandel
  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 pkt halvtinade hallon
  • 4 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 l vaniljglass
  • 0,5 dl hackad mandel eller mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka mandeln grovt i matberedare eller för hand. Blanda den med mandelmassa och 2 äggvitor. Om du inte har matberedare går det lättast att först grovriva mandelmassan.
  3. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper i samma form som glassen. Grädda mitt i ugnen 10–12 min tills den börjar få fi n ljusbrun färg. Låt kallna. Sätt ugnen på enbart
  4. övervärme 250°.
  5. Lägg de halvtinade hallonen på bottnen.
  6. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en styv maräng.
  7. Lägg glassen ovanpå hallonen och bred över marängen, var noga så att all glass blir täckt med maräng. Strö över mandel. Ge färg i ugnen någon minut. Passa noga, eller använd en gasol brännare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…