Glaserad ananaskaka med glasyr.

Saftig och god kaka, passande till fars dag i stället för tårta. Mer spad man tar saftigare blir kakan. En favorit hos oss.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 burk krossad ananas
  • ca 425 g
  • Glasyr
  • 50 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl hackad sötmandel

Gör så här

  1. Smält margarinet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt margarin och mjölk sedan mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
  4. Grädda kakan nätt och jämnt färdig på nedersta falsen i 175 grader ca 30 min.
  5. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull.Sjud upp blandningen under omröring låt den absolut inte koka.
  6. Tag ut kakan och höj ugnsvärmen till 200 grader.
  7. Täck kakan med ananasen (tag inte med allt spad) Och bred glasyren ovanpå.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen 10-15 min tills glasyren fått fin färg.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…