Glaserad chokladkaka

Se hit chokladälskare! Denna stiliga chokladkaka bevisar att mindre fett inte behöver innebära mindre chokladsmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Smör eller margarin till formen
  • 2 ½ dl mellanmjölk
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl osötad äppelmos
  • 2 - 3 dl rapsolja
  • 1 stort ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasering:
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 1 - 2 msk hett vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 22 cm i diameter, med matfett och ställ den åt sidan.
  2. Blanda mjölk och vinäger och låt det stå och dra i 10 minuter. Blanda äppelmos, olja och ägg. Blanda väl och ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Blanda ner mjölk och vinägerblandningen i äppelmossmeten.
  4. Blanda sedan de torra och de våta ingredienserna väl. Rör ihop smeten tills den är jämn. Häll smeten i formen.
  5. Ställ in formen i ugnen och baka i ca 35 minuter. Låt kakan svalna i formen. Lossa kakan från formens kanter och stjälp upp den på ett galler och låt den svalna helt.
  6. Blanda ihop glasyren i en skål som ställs över en kastrull med kokande vatten. Blanda tills sockret har smält. Tillsätt lite hett vatten om smeten är för tjock. Droppa glasyren över kakan. Kyl kakan väl innan den serveras.
  7. 258 kcal/bit

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…