Glaserade mazariner

25-30 st mazariner. en favoritkaka i vår familj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Mördegen:
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 ägg
  • Fyllningen:
  • 1 hg sötmandel
  • 2 st bittermandlar
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • Glasyren:
  • 2½ dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • ev. några droppar citron saft
  • eller en droppe röd karamellfärg

Gör så här

  1. Gör mördegen först. Blanda margarin, socker och ägg. Lägg mjölet i en hög på bakbordet, tillsätt margarinblandningen och arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i kylen en timma minst.
  2. Skålla, skala och mal mandel.
  3. Vispa sönder äggen, tillsätt sockret, mandeln och grädden och blanda om väl.
  4. Sätt ugnen på 220 grader. Rulla ut mördegen i längder, dela den i bitar och kläd väl smorda mazarinforma med deg. sätt dom på en plåt och fördela mandelsmeten jämt i dem. Grädda ca 15 min tills mördegen och fyllningen fått fin mazarinerna guldbrun färg.
  5. Låt mazarinerna svalna något och stjälp dem sedan ur formarna.
  6. Rör florsocker och vatten till en smidig glasyr. Tillsätt ev. citronsaft eller karamellfärg. Bred ett tunt lager över mazarinerna. Ganera ev. med apelsinskal eller valnötskärnor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…