Glass med jerrysås

Mumsigt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 0,5-1 l vaniljglass
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 4 msk O'boy
  • 1 ask färska hallon
  • Hallonbalsamico
  • 4 st maränger
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg smör, sirap och o'boj i en kastrull och låt koka upp.
  2. När chokladsåsen fått koka upp droppar man en liten klick på en tallrik eller diskbänken och låter svalna.
  3. För att kontrollera konsistensen använd fingret och känn efter, är den seg som kola adderar man lite smör och är den för lös låt den koka lite längre.
  4. När chokladsåsen är klar, forma en stor kula av vaniljglassen och placera i mitten på vardera tallrik. Placera hallonen i en liten grupp och häll sparsamt med hallonbalsamico över dem.
  5. Placera en maräng på toppen av glassen och häll med en försiktig stråle chokladsåsen över marängen så den följer marängens mönster ner över glassen.
  6. Dekorera med citronmeliss och servera direkt då efterrätten är godast när såsen är varm.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…