Glassbomb med choklad och hjortronsås

Den ser underbar ut. Ska snart prova den

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 l glass, valfri smak - Sia Glass
  • 0,5 l Sorbet, valfri smak - Sia Glass
  • 200 g Fazer ögon bak och dessert choklad, mörk, hyvlad
  • 1 dl hjortronsylt
  • 2,5 dl vaniljsås

Gör så här

  1. Ta en skål som rymmer 2-3 liter och ställ i frysen ca 20 minuter. Halvtina glassen och fördela den på insidan av skålen. Se till att det blir en ordentlig urgröpning. Sätt in skålen i frysen igen, ta ut skålen efter 20 minuter och fördel hälften av chokladen och fyll upp med den halvtinade sorbeten. Sätt in i frysen ytterligare 2-3 timmar.
  2. Ta ut skålen ur frysen och doppa i varmt vatten i ca 10-20 sekunder. Vänd upp glassbomben på en tallrik och strö över resterande chokladen. (Sätt in glassbomben i frysen om den inte ska serveras direkt.)
  3. Vispa ihop hjortronsylt och vaniljsås till halvtjock konsistens

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr