Glödkakor

Härliga glödkakor som bakas på häll eller i stekpanna. Går tyvärr inte att spara utan frys, utan äts färska eller nytinade. Passar även mjölk-, laktos- och äggallergiker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl (kan uteslutas)
  • Vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner ett paket jäst i degbunken. Värm vatten och olja till ca 37 grader och rör ut jästen i vätskan. Tillsätt sirap, salt, rågmjöl och vetemjöl. Man kan utesluta rågmjölet men jag tycker bröden blir godare med lite grovt mjöl.
  2. Arbeta degen väl, gärna med hushållsassistent, tills den släpper från kanterna. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
  3. Kavla sedan ut tunna kakor, kruskavla eller nagga noggrant och grädda sedan någon minut på var sida på häll eller i stekpanna. Låt kakorna svalna under bakduk och njut!
  4. Glöm inte att sätta de kakor du inte äter i frysen så fort de har svalnat.

Kommentarer

Vilka fantastiskt goda glödkakor! Så där lagom sega och smarriga med smör och ost på. Det här ska jag göra fler gånger!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr