Glögg

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 flaska (75cl) enkelt rött vin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 5 hela kryddnejlikor
  • 1 stor bit kanel
  • 1 helt pomeransskal
  • 1 stor bit ingefära
  • 300-400 g bitsocker
  • 1 flaska renat brännvin eller vodka
  • 1 dl russin
  • 1 dl skalad sötmandel

Gör så här

  1. Blanda vinet med kryddorna i en stor kastrull. Värm upp långsamt.Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida. Häll spriten i vinet och när allt är varmt - tänd med en sticka. Var försiktig med ansikte och hår. Det kan flamma till. Ös den brinnande glöggen över sockret och låt det sakta smälta.När drygt hälften av sockret smält -släck genom att lägga på ett lock. Smaka av glöggen om den är tillräckligt söt. Om inte -tänd igen och smält mer socker till lagom smak. När glöggen känns god -lägg i russin och mandel. Låt glöggen bli genomvarm och ös upp den i muggar.

Kommentarer

Jag förstår inte skrivningen "Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida". Förtydliga gärna. En cylinder (vilken en kastrull i det flesta fall är...) har bara två sidor, över- och undersida.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…