Glöggcheesecake

Passar ju bra att bjuda på i advent.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 140 g pepparkakor
  • 50 g smält smör
  • 2 blad gelatin, blötlagda
  • 2 äggulor
  • 125 g philadelfiaost
  • 75 g socker
  • 1/2 citron, skal och saft
  • 3 äggvitor, hårt vispade
  • 2 dl grädde, lätt vispad
  • 1 dl glögg

Gör så här

  1. Mixa det smälta smöret med pepparkakorna, klä en springform med smeten och ställ kallt.
  2. Vispa äggulorna tillsammans med philadelfiaosten, sockret och citronskalet/saften. Smält ner gelatinbladen med glöggen och vänd ner i ostsmeten.
  3. Blanda med den lätt vispade grädden och vänd till sist försiktigt ner den hårt vispade äggvitan.
  4. Häll upp smeten i springformen och ställ kallt tills den har stelnat.
  5. Så här gör du den röda gelén:
  6. Blötlägg ett gelatinblad.
  7. Värm ca 1,5 dl glögg så att den blir ljummen.
  8. Blanda ner gelatinbladet i glöggen.
  9. Låt det svalna.
  10. Ta fram den färdiga kakan ur kylen.
  11. Bred ut glögg-gelén ovanpå.
  12. Ställ tillbaka i kylen så att allt stelnar.

Kommentarer

Helt FANTASTISKT god adventskaka!!! Våra gäster höjde denna kaka också till skyarna, en otroligt behaglig glöggsmak. Vi har bakat denna 3 gånger och LIKA god alltid. Tack snälla för ett favvorecept, denna kommer bakas varje jul.
Det behövs inte ha den i frysen, den behöver bara stå i kylen tills den kallnar och stelnar.
ska man inte ha den i frysen? hur länge kan man ha den i kylen då? Mvh Sara

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…