Glöggpaj

Härlig, mäktig söt glöggpaj, perfekt till glöggfesten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 4 ägg
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm malda nejlikor
  • ½ tsk malen ingefära
  • 150 g hasselnötter
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl russin

Gör så här

  1. Tryck ut pajdegen och förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 min.
  2. Grovhacka nötterna och vispa ägg, socker, sirap och kryddor till en jämn smet, tillsätt russin, nötter och mjöl.
  3. Häll i smeten i det förgräddade pajskalet.
  4. Sänk värmen till 200 grader.
  5. Grädda i 45-50 min eller tills den har stelnat.
  6. Lägg över bakplåtspapper, annars blir den lätt för mörk.
  7. Sikta florsocker över,
  8. Servera ljummen eller kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…