Glutefritt mjukt bröd

För den som inte tål gluten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 40 gr jäst
  • 5-6 dl ljummet vatten
  • 100 gr linfrö
  • 50 gr sesamfrön
  • 150 gr bovetemjöl
  • 50 gr polenta
  • 100 gr hirsmannagryn
  • 100 gr rismjöl
  • 75 gr maizena
  • 10-15 blötlagda plömmon
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • kryddor ( kummin,anis,fänkål och korinder )

Gör så här

  1. Plommonen blötläggs i vatten över natten och mixas sedan.Allt det övriga blandas i och jäser ca 1 timme.Konsistensen skall vara som en gröt.Häll i en oljad form,låt jäsa i 1 tim.Baka brödet i 200 gr värme i 1 1/2 timme.Förvara brödet kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…