Gluten och laktosfri jordgubbstårta

Denna tårtan är super god och jätte lätt att göra. Givetvis kan man göra den med vanliga mejeri produkter med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Maräng:
  • 4 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl Vårgårda puffat ris
  • Kräm:
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk glutenfritt mjöl
  • ½ dl laktosfri grädde
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • På tårtan:
  • 4 dl vispad laktosfri grädde (helt efter smak)
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna och socker hårt.
  2. vänd sedan ner Vårgårdariset.
  3. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. grädda i mitten av ugnen i 150 grader i knappt en timme.
  4. Sjud försiktigt äggulor, socker, mjöl, och grädde till en fin slät kräm.
  5. Blanda sist ner vaniljsocker och smör i krämen.
  6. Ringla sedan krämen över tårtan, bred efter det ut grädden och dekorera sist med jordgubbarna.
  7. Tårtan kan med fördel göras helt klart dagen innan.
  8. Ät och njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…