Gluten- och mjölkfri pizzadeg

Även allergiker ska kunna njuta av pizza.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten, ljummet
  • 1 msk fiberhusk
  • Ca 6 dl glutenfri fin mix
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt fiberhusk, mjölmix, salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30 minuter.
  2. Knåda degen lätt och kavla ut direkt på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

Kommentarer

Mycket god pizzadeg med knaprig botten! Orkade inte kladda med två degar så jag gjorde bara en deg - den glutenfria. Mycket godare än den vanliga degen, tyckte vi som äter den andra i vanliga fall. Gräddade i 225 grader i 20 minuter. Detta recept kommer vi att göra hädanefter!
1 msk fiberhusk? Måste väl vara 1 tsk?!!
hur många grader ska det vara i ugnen?? O.B.S!!!!!! : BROTTOM MED SVAR!!!!!
Tusen tack för ett toppen recept! Degen var så lättarbetad o min man tyckte den var jättegod. Alla mina glutenintoleranta vänner skall få detta.Tack, tack. Inga-Britt

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…