Glutenfri äppelkaka med kokos

Lättbakad!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till formen:
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 msk rörsocker strö
  • 2 msk kokosflingor
  • Smet:
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g rumstempererat smör/margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • Fyllning:
  • 2-3 äpplen
  • Servering:
  • Vaniljsås, vaniljglass eller kesella vanilj

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en rund form, ca 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö rörsocker och kokos i formen.
  3. Smet:
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör smeten småsmulig. Tillsätt äggen och yoghurten. Arbeta samman till en smet och häll upp den i formen.
  5. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i kakan.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna några minuter i formen.
  7. Servera kakan, gärna lite ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.

Kommentarer

Mycket god kaka, har gjort den flera gånger. Hälsar Trollmor o Trollfar.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…