Glutenfri ambrosiakaka

Den här gillar min dotter och sambo.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl semper mix, alt. fin mix, lågprotein mix
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 50 g apelsinskal, syltade, hackade

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt. Rör ner mix blandad med bakpulver. Häll smeten i en smord bröad form 24 cm i diameter. Det går utmärkt att bröa med pofiber. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
  2. Glasyr:
  3. Rör ihop florsocker och vatten. Bred det över den avsvalnade kakan. Strö över syltade, hackade apelsinskal.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…