Glutenfri aprikospaj

...så väldigt gott!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g riven, kokt potatis
  • 2 dl majsstärkelse
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 3/4 dl flytande margarin
  • Fyllning:
  • 2 ägg
  • 1½ dl Dansukker Strösocker
  • 1½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 300 g färska eller konserverade aprikoser
  • Tillbehör:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till degen.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 cm i diameter. Nagga.
  3. Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar.
  4. Vispa gulorna tillsammans med strösockret.
  5. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och yoghurt.
  6. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten.
  7. Häll upp smeten i formen.
  8. Tryck ner urkärnade aprikoser i smeten.
  9. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 35 minuter.
  10. Vispa grädden med vaniljsocker och sätt i kylen.
  11. Servera pajen ljummen med den vispade grädden till.
  12. Aprikoserna kan bytas ut mot annan frukt eller bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…