Glutenfri banankaka med choklad

En god och saftig kaka som är perfekt att baka när man har några bananer som har sett sina bästa dagar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 125 g smör el. margarin
  • 2 mosade bananer
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g blockchoklad
  • Kokos till formen.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform (ca 25 cm i diameter) och beströ den med kokos.
  2. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna litegrann. Vispa ägg och socker poröst. Mosa bananerna och blanda ner dem i smeten. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner blandningen i smeten. Vispa. Häll smöret i smeten och fortsätt att vispa. Hacka blockchokladen grovt och blanda ned i kaksmeten.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Kommentarer

Hur mkt socker ska det vara i?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…