Glutenfri banoffee-paj

En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är glutenintoleranta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150g margarin
  • 3 msk socker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, eller vetemjöl
  • 1 äggula
  • Kolasås:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 bananer
  • Mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter).
  2. Ställ kallt i ca 30 minuter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
  5. Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över i formen. Låt kallna helt.
  6. Mosa bananerna och bred över kolasåsen.
  7. Vispa grädden och bre över.
  8. Riv chokladen över. Ställ kallt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…