Glutenfri chokladkaka med chokladglasyr

Jättegod glutenfri tårta som kan göras laktosfri!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Till formen:
  • Smör
  • Tårta:
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1 msk smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 ägg
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Glasyr:
  • 50 g blockchocklad
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk honung
  • 1 krm vaniljsocker
  • Florsocker

Gör så här

  1. Tårtan:
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör.
  4. Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Rör tills allt smält.
  5. Lägg till socker och salt - sänk temperaturen! Fortsätt röra tills sockret löst upp sig.
  6. Dra bort pannan från plattan och tillsätt ett ägg i taget. Skaka i kakaon. Smeten kommer att bli glansig och "len".
  7. Häll smeten i formen och ställ den i ugnen i ca 25 min. Se till att den inte blir torr! Låt den sen svalna i ca 15 min innan man häller på glasyren.
  8. Glasyren:
  9. Smält chokladen med smöret.
  10. Dra bort kastrullen från plattan och häll i mjölk, honung och vaniljsocker.
  11. Låt den svalna innan man häller den på kakan.
  12. Toppa med florsocker. Klart!

Kommentarer

den här va kanon till mina vänner som har både laktos-/glutenallergi! och god!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…