Glutenfri mikrokladdkaka

Snabbt och enkelt om man får oväntade gäster. Kan även göras med vanligt vetemjöl men blir då inte lika "kladdig" Serveras halvljummen med glass och hallon eller kall med vispad grädde och hallon.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl Finax mjölmix
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda mjölmix, kakao och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner smöret och sedan mjölblandningen. Blanda till en smet och häll sedan i t.ex. en pajform i glas (eller annat mikrotåligt).
  2. Kör i mikron på full effekt (750W) i ca 5 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…