Glutenfri morotstårta

Mycket saftig och god glutenfri morotstårta. Lätt att göra och smakar himmelskt! Lycka till, Njut!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl olja
  • 3 dl finrivna morötter
  • 3½ dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk apelsinsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, med elvisp.
  3. Rör ner olja och rivna morötter.
  4. Blanda mjölmixen med bakpulver, kanel, vaniljsocker.
  5. Rör ner i ägg/morots blandningen.
  6. Smörj en form med avtagbar kant (ca 24 cm i diameter) och "bröa" med kokosflingor.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen och i ca 40 minuter.
  8. Låt kakan kallna.
  9. Blanda apelsinsaft och florsocker och bred på kakan.
  10. Strö över lite fint rivet eller hackat apelsinskal.
  11. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…