Glutenfria bullar

Ett recept som sällan misslyckas. ett tips är att inte göra degen som vanlig bulldeg (hård)för då blir glutenbullar stenhårda. Degen ska vara som sockerkakssmet, lite tjockare dock innan jäsning, för under jäsninsprocessen så gör husket att degen tjocknar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • ½ tsk nystött kardemummakärnor eller
  • 3/4 tsk malen kardemumma
  • ½ dl socker
  • 1 msk husk
  • ca 7 dl fint glutenfritt mjöl
  • Fyllning:
  • 50g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • Pensling:
  • Ägg
  • Garnering:
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken, smällt matfettet. Tillsätt mjölken och jumma till 37grader. Häll över jästen. Rör tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt kardemumma, socker, husk och nästan allt av mjölet. Degens konsistens ska vara av tjock sockerkakssmet. Låt jäsa i 30-40 min.
  3. Ta upp degen på bakbordet, knåda försiktigt in resterande mjöl, (använd mycket mjöl på bakbordet) även när du kavlar.
  4. Kavla ut degen till lagom tjocklek och bred på smör och strö på kanel och socker, rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 min. gräddas mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min.
  5. Låt svalna under duk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…