Glutenfria chokladbollar

Blanda alla ingredienser i matberedaren och kör ett par sekunder i taget tills allt har blandas. Ställ smeten i kylskåp för ca 30 minuter om den är för mjuk. Rulla till bollar och rulla varje boll i kokosflingor. Förvara chokladbollarna kallt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 15 färska dadlar urkärnade
  • 2 dl valnötter grovt malda
  • 2 msk kokosolja eller kokosfett
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl finhackad mörk choklad
  • 1 tsk nesscafé
  • 2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

  1. Nyttiga chokladbollar, gluten och "nästan" sockerfria, klara på max 10 minuter. Visst låter det hur bra som helst med tanke på att mina byxor har börjat strama rejält i midjan efter julhelgens alla festligheter. Kan erkänna att det var ordet choklad jag föll för ?.
  2. Otroligt goda som alla arbetskompisar gav beröm för.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept