Glutenfria chokladmuffins

Små nyttiga minichokladmuffins med krämig raw chokladfrosting.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 färska medjooldadlar utan kärnor (Du hittar dom i fruktdisken)
  • 3 ägg
  • 1 dl vitt rismjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk äkta lönnsirap (alt dadelsirap eller agavesirap)
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • Recept frosting
  • 11 st färska medjooldadlar utan kärnor (Du hittar dom i fruktdisken)
  • 2 dl kokosgrädde (Jag använde Garants kokosgrädde)
  • 3 msk kakao

Gör så här

  1. Muffins
  2. Mixa dadlarna ihop med äggen. Jag använde stavmixer.
  3. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät, fluffig smet.
  4. Häll smeten i muffinsformar. Jag använde små formar som rymmer 0,5 dl/st och fyllde ca. 2/3 av formen. Smeten räckte till 12 muffinsar.
  5. Baka på 175 grader i ugnen i ca 10 minuter. Beroende på ugn och muffinsstorlek kan tiden i ugnen variera. Jag gjorde muffins i två omgångar. Den första omgången på 11 minuter blev lite torra. Den andra omgången var inne 10 minuter och de blev bra, men jag tror att 9 minuter skulle vara perfekt. Testa med en sticka och ta ut muffinsarna medan stickan fortfarande är lite kletig. Då blir det perfekta muffins som är saftiga i mitten.
  6. Frosting
  7. Mixa alla ingredienser till en slät frosting.
  8. Lägg chokladfrostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Lägg ev. frostingen i kylen en timme innan du spritsar för att få en hårdare och mer lättarbetad chokladfrosting. Förvara muffinsarna i kylen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept