Glutenfria chokladrutor

Enkelt recept på mumsiga och glutenfria chokladrutor med mandel. Smakar nästan som kladdkaka och fick mycket beröm när jag bjöd på fika.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 200 g sötmandel
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver

Gör så här

  1. Ta fram en liten långpanna, ca 20x30 cm. Smörj pannan lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och kör i sötmandeln i en matberedare till ett fint hack.
  3. Vispa samman äggen med sockret, men inte längre än att allt blandar sig.
  4. Tillsätt mandelhacket, kakaon, bakpulvret och det smälta smöret. Rör om och häll smeten i formen.
  5. Grädda på mitten i 30 minuter, i 175 grader.
  6. Låt kakan svalna något innan du delar den.

Kommentarer

otroligt god, absolut inte "glutenfri" som i glutensubstitut-glutenfri.
Väldigt god kaka som gick åt som smör hemma. Supergod att "smula" ner i glass för att lyxa till det lite mer.
Jättegod chokladkaka som verkligen uppskattades av alla! Tack för ett bra recept!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…