Glutenfria godismuffins

Dessa godismuffins är populär av alla, går fort att göra och är kanon goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Muffins:
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl glutenfri mjölmix
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 50 g smör/margarin
  • 1½ msk glutenfri mjölmix
  • ½ dl socker
  • 1½ msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Muffins:
  3. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker i en bunke och rör ner det i det smälta smöret. Rör ner det glutenfria mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten till hälften i bullformarna på en plåt. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. Låt svalna och gör fyllningen.
  4. Fyllningen:
  5. Börja med att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan glutenfri mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölken och grädden och koka tills smeten tjocknar på svag värme, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten på muffisarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram dem drygt 20 min före servering.
  6. Vill du piffa till dom har du på strössel, silverkulor, blommor osv.
  7. Servera som de är eller tillsammans med färska bär och vispad grädde!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…