Glutenfria Hallongrottor

Man kan också byta ut det glutenfria mjölet till vanligt vetemjöl. Men då får man nog ta lite mindre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g smör eller Margarin
  • 1½ dl socker
  • 1 ägg
  • 8 1/4 dl semper Glutenfritt Mjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning - Hallonsylt eller valfri sylt.

Gör så här

  1. Rör eller vispa fettet och sockret mjukt.
  2. Tillsätt ägget. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg.
  3. Forma degen till en rulle och skär i 25 delar och lägg i bakformar.
  4. Tryck en fördjupning i mitten och lägg i en klick sylt.
  5. Grädda i 200*C i ca 15 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…