Glutenfria havrefrallor

Oerhört goda frallor som smakar precis som vanliga havrefrallor dvs saftiga och smakrika. Man kan inte tro att de är glutenfria. Enkla att göra, bara man följer receptet noga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl kesella kvarg 10 %
  • 1 msk brödkrydda
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl lingonsylt (jag använder sockerfri)
  • 4 dl havregryn (ren)
  • 1 dl russin
  • 5-6 dl fin glutenfri mix (Semper)
  • Pensling:
  • Ägg
  • Havregryn (ren)

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken, olja och fiberhusk. Låt svälla under sakta omrörning i 10 minuter. Tillsätt kvarg, brödkryddor, salt, lingonsylt, havregryn, russin och den glutenfria mixen (börja med den mindre mängden).
  2. Arbeta degen mkt väl i en assistent, minst 10 minuter. Degen ska vara kladdig! Låt den jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Lägg degen i en spritspåse utan tyll. Spritsa ut degen på en bakplåtspappersklädd plåt eller använd två skedar och klicka ut degen. Platta till frallorna ngt och låt dem jäsa övertäckta ytterligare 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö havregryn över. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Supergoda!
Tack för goda frallor. Min dotter gillade dem, lite kladdiga kanske, men jag får ta i lite mer mjöl nästa gång.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…