Glutenfria matmuffins med fetaost och tomat

Perfekta som mellanmål eller att ta med på utflykten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Grundrecept:
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 ½ dl bovetemjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 st ägg
  • 50 g smör
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ljus sirap
  • Fyllning:
  • 150 g fetaost
  • 15 st soltorkade tomater i olja
  • 1 krm Svartpeppar
  • Garnering:
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl solrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär fetaosten i kuber och strimla de soltorkade tomaterna.
  3. Blanda majsmjöl, bovetemjöl, sojamjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt olja, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.
  4. Blanda ner fetaosten de strimlade soltorkade tomaterna och svartpeppar i smeten.
  5. Fördela smeten i 10 muffinsformar och garnera med pumpakärnor och solrosfrön.
  6. Grädda mitt i ugnen på 225° ca 10 min. Sänk värmen till 200° och grädda ytterligare ca 10 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr