Glutenfria proteinkakor

Gluten- och sockerfria proteinkakor. Hälften av smeten fylldes med hallon & lakrits, de andra behölls au naturel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaksmet:
  • 1.5 dl havregryn
  • 0.75 dl vassleprotein vanilj/vit choklad
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl äggvita
  • 1.5 msk naturell kokosolja
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk rismjöl
  • 4 msk Sukrilett (eller annan sötning)
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 msk raw agave
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • Hallon/ lakritsfyllning:
  • 0.75 dl frysta hallon
  • 1 tsk agave
  • 1 tsk lakritspulver
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Mal sedan havregrynen till ett mjöl i en matberedare, häll därefter över det i en bunke. Blanda därefter ner resterande ingredienser till kaksmeten i bunken och blanda noga med en sked. Min kokosolja var rumstempererad – den ska gå att blanda.
  2. Ta en fram en plåt, lägg upp ett bakplåtspapper och olja det med kokosolja. Dela upp degen i två delar och forma hälften av smeten till 4 kakor (rulla till en boll och platta ut på ugnsformen).
  3. Ta fram en skål, blanda hallonen med agave, lakritspulver och vanilj.
  4. Gör sedan 4 kakor av resten av smeten, klicka på några hallon – rulla ihop kakan till en boll med hallonen i och platta ut igen med fingrarna. Upprepa på alla 4 kakor. Ställ in plåten i 15 minuter och låt sedan kakorna svalna helt innan de äts. Då blir de krispiga ;)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept