Glutenfria saffransbullar

Dottern tål inte gluten och gör dessa saffransbullar. Även jag som tål gluten gör dem för de är fantastiskt goda och lättbakade. Kavlas ut på väl mjölat bord. När den skall rullas ihop så borsta bort överflödigt mjöl på undersidan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin smältes
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 g saffran
  • 600 g Finax mjölmix
  • 500 g mandelmassa

Gör så här

  1. Blanda mjölk o smält smör till 37 grader.
  2. Lös upp jäst och blanda i fiberhusk.
  3. Låt svälla några minuter.
  4. Tillsätt ägg och övriga ingredienser.
  5. Arbeta degen väl i maskinen.
  6. Låt jäsa 10 min.
  7. Kavla ut på väl mjölat bakbord.
  8. Använd flytande smör/margarin och bred ut på den kavlade degen. Riv mandelmassa över. Rulla ihop degen och borsta bort överflödigt mjöl från undersidan. Skär ca 3-4 cm breda bitar och sätt i pappersformar.
  9. Jäs bullarna 40-45 min under duk.
  10. Pensla med ägg o pärlsocker och grädda i 225 grader 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…