Glutenfria solrosbullar

Ej testat att göra dem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (fingervarmt 37*)
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pofiber
  • 700 g finax glutenfri mjölmix (ca 12 dl)
  • Smält smör eller margarin att pensla med

Gör så här

  1. 1. Smula ned jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet.
  2. 2. Tillsätt sirap, salt och de torra ingredienserna.
  3. 3. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter.
  4. 4. Häll degen på ett mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och forma bullar med mjölade händer.
  5. 5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 40-45 minuter.
  6. 6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 12 minuter. Pensla de nybakta bullarna med smält smör eller margarin.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…