Glutenfria våfflor

Våfflor är gott att njuta året om!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl majsstärkelse maizena
  • 2 dl glutenfri mjölmix tex finax
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl mjölk eller mjölkersättning tex havredryck
  • 1 1/2 msk flytande fett eller rapsolja

Gör så här

  1. Blanda majsstärkelse, mjölmix, socker och bakpulver. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet innan du tillsätter mjölken/mjölkerättningen och fettet.
  2. Hetta upp våffeljärnet och börja gräddningen. Beräkna en knapp dl smet till varje lagg och rör om i smeten mellan varje.
  3. Lägg ut våfflorna på galler tills all smet är gräddad. Servera våfflorna fortfarande ljumma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr