Glutenfritt bröd med cashewnötter och dadlar

Men nu, här satt det. Lukten av nybakat bröd sitter ännu fastetsat i mitt hår, så mycket tid spenderades med detta bröd under morgonen. Kunde liksom inte få nog.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1½ dl Coops lätt kvarg
  • 3 ägg
  • ½ dl mini mjölk (alternativt nötmjölk)
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • ca 7 st färska dadlar
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 msk honung
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk brödkrydda
  • 1 msk chiafrön
  • 3 tsk havssalt

Gör så här

  1. Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Blanda därefter bovetemjöl, havregryn, kvarg och ägg i en bunke med en stavmixer. Blanda sedan ner resterande ingredienser förutom chiafrön, dadlar och nötterna och rör om med en visp eller en sked.
  2. Hacka sedan upp cashewnötter och de urkärnade dadlarna och lägg ner dem i smeten, tillsätt chiafrön och rör runt. Smaka av så att kryddningen är bra.
  3. Olja därefter en brödform med kokosolja, häll över smeten och låt brödet gräddas i 35 minuter. Se till att brödet svalnar helt innan du skär upp det så det får sätta sig, gärna över natten. Servera med ett smaskigt pålägg och en kopp kaffe :D

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…