Glutenfritt mörkt formbröd utan jäst

Frys in det som inte går åt direkt., skär gärna upp i skivor så är det bara att ta ut ur frysen det som behövs efter hand.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl pofiber
  • 9 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • ½ l lättyoghurt eller filmjölk
  • 1 dl ljus sirap

Gör så här

  1. Smörj en avlång bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber. Mät upp de torra ingredienserna, dvs pofiber, mjölmix, brödkryddor, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt den syrade mjölken samt sirap och rör om till en smet. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda brödet på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen, ca 50 minuter. Låt brödet svalna i bakduk.

Kommentarer

Prövade med 180 grader.
Hej Testa att baka detta bröd... det luktar ljuvligt tänkte på det att du kanske skulle skriva vilka grader det ska vara i ugnen

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…