Gluten,laktos och äggfria korintkakor

Mycket goda,baka gärna dubbel sats

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl glutenfria havregryn
  • ¾ dl soja-,ris- eller majsmjöl
  • 50 g laktosfritt smör/margarin
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk havre- eller sojamjölk
  • 1 dl korinter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör samman de första 5 ingredienserna
  3. tillsätt sedan vätskan och korinterna
  4. platta/kavla ut degen i en liten, ca 20 gånger 25 cm form/långpanna.
  5. Grädda 12 - 15 minuter mitt i ugnen.
  6. Skär kakan i rutor och låt dem kallna på plåten.
  7. Med sojamjöl blir de mycket möra, kan vara svårt att få dem exakt raka i kanterna
  8. De går bra att frysa

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept