Gnasertlimpa

Ett jul- eller påskbröd, eller varför inte i övriga veckor?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 äpplen
  • 1 rödlök, stor eller 2 mindre
  • 7 dl lantbrödsmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk flingsalt
  • 1-2 dl must (jul/påsk).
  • 2 dl sirap eller honung.
  • 1 l filmjölk

Gör så här

  1. Skala äpplen och rödlök, hacka i småbitar eller riv på rivjärn.
  2. Blanda i en bunke lantbrödsmjöl, vetemjöl, rågmjöl samt rågkross. Tillsätt bikarbonat och salt. Rör ihop allt och tillsätt äpple och lök så att de fördelas i mjölet.
  3. Till sist blandas i must, sirap/honung och filmjölk.
  4. Var försiktig med mängden must, degen får inte bli för lös.
  5. Baka ut längst ner i ugnen i 150 C, ca 1½ timme eller tills brödet har 98 C temperatur.
  6. Låt brödet mogna invirat i handduk till dagen efter, skär upp och njut!

Kommentarer

Intressant recept, det sparar jag :))

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…