Gnocchi – Italienska potatisbullar

Servera med tomatsås och parmesan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 600 g potatis
  • 2 dl färskriven parmesan
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk riven muskot

Gör så här

  1. Skala, koka och pressa potatisen och låt den kallna.
  2. Blanda ihop en smidig deg av resterande ingredienser och låt den stå ett tag. Forma 25-30 små bullar (ta lite mjöl på händerna).
  3. Koka upp vatten i en stor vid kastrull med ½ msk salt per liter och lägg i hälften av gnocchin att koka försiktigt några minuter tills de flyter upp. Därefter får de koka sakta ca 10 minuter till.
  4. Ta upp med hålslev och koka resten av gnocchin.
  5. Servera med tomatsås och färskriven parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…