God morgonbullar

Bullarna bakas ut på kvällen och får jäsa över natten. På morgonen är det bara att grädda dem och sedan njuta av nygräddade bullar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl durumvetemjöl
  • Ca 8 dl vetemjöl special med fullkorn
  • Pensling och garnering:
  • Vatten
  • Riven ost

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med kallt vatten. Tillsätt matolja, salt, socker och riven ost.
  2. Arbeta in durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special med fullkorn. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig.
  3. Dela degen i ca 16 lika stora bitar. Forma runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Täck plåten med plastfolie och ställ den i kylen över natten.
  4. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över riven ost.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra. Låt bullarna svalna på galler under duk.
  6. Ugn 250°

Kommentarer

Goda! Men de uppjästa bullarna föll ihop under natten för att vi inte hade plats för dem i kylen.. Mumsigt med nybakat på morgonen utan att behöva gå upp tidigt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…