Goda saffransflätor

Väldigt goda och lättbakade lusseflätor. Ingen jäsning behövs. Blir 2 flätor eller en stor krans.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 2,5 dl mjölk
  • 100 g smält smör
  • 50 g jäst
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl socker
  • 2 paket saffran
  • Fyllning:
  • 1 dl mald mandel eller nötter
  • 2 dl socker
  • 150 g smält smör

Gör så här

  1. Deg:
  2. Smula jästen i degbunken. Smält smöret och häll i mjölken och låt det bli fingervarmt, häll det över jästen så den löser sig. Blanda i ägg, socker, vaniljsocker och saffran. Tillsätt mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  3. Fyllning:
  4. Smält smöret och blanda i socker och den malda mandeln/nötterna. Ställ kallt några minuter.
  5. Dela degen i två lika delar (flätor) eller ha den som den är (stor krans). Kavla till en rektangulär platta och bred fyllningen på, rulla ihop och klipp jack i mitten och vik flikarna åt höger/vänster.
  6. Lägg dem på bakplåt och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. Man kan även garnera flätorna med russin.
  7. Grädda i 225 grader, ca 15 minuter på undre falsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…