Godaste äppelkakan

Lättbakad och omtyckt. Ska gärna vara lite kladdig i mitten när den tas ut för då blir den härligt seg. Godast samma dag som den är bakad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl smält margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 äpplen

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Tillsätt det smälta smöret och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant som rymmer cirka 2 liter.
  4. Täck ytan med tunna äppelklyftor och pudra över med kanel.
  5. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i 40-50 minuter.
  6. Är kakan lite kladdig i mitten så blir den extra seg och god.

Kommentarer

Hej! Jag har gjort din äppelkaka och den var jättegod. Det blev lagom tunn botten. Det är inte gott när det är för mycket "typ" sockerkaka. Den kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…